arrow_drop_up arrow_drop_down
3 december 2015 

Sollicitatie - Leeftijd belangrijk? Tips voor een baan voor ouderen.

Mensen die boven de 50 zijn en heel graag een baan willen hebben, lopen er vaak tegenaan dat ze niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Vaak geven ze zelf als reden aan: “Dat komt door mijn leeftijd”. Echter het hebben van een bepaalde leeftijd is voor veel werkgevers geen belemmering om iemand aan te nemen.

Het enige waar een werkgever naar kijkt is ‘wat is voor mij op dit moment de beste persoon voor deze functie’. En als je als oudere werknemer exact dezelfde stappen zet als een jongere kandidaat, dan is er geen verschil voor de werkgever en dan zal hij voor de jongere werknemer kiezen.

Solliciteren ouderen lastiger?

Daarom zul je veel beter je best moeten doen om de werkgever te overtuigen. Je moet meer energie steken in alle stappen van de sollicitatie dan een jongere kandidaat.

Je moet daarbij heel goed kijken naar het voordeel van de werkgever van het feit dat jij ouder bent. Wat is het voordeel daarvan voor de werkgever? Zorg ervoor dat dat de boventoon voert in de hele procedure. Zowel in de sollicitatiebrief, je CV als in het gesprek.

solliciteren ouderenSolliciteren ouderen: concurreer niet op dezelfde punten

Concurreer niet op dezelfde dingen waar iemand van 30 goed in is. Focus op de zaken waar jij goed in bent en waar jij veel meer ervaring in hebt dan iemand van 30.

Sollicitatie – leeftijd is een voordeel

Bekijk ook het artikel en de video over de KVB-methode en pas deze toe op de punten die ik hierboven heb genoemd. Neem daar dus zeker ook het feit in mee dat je leeftijd een voordeel is voor de werkgever.

Bekijk nu gratis de online training ‘Winnen met Solliciteren’ voor tips over je voorbereiding, CV en het sollicitatiegesprek.

Bekijk nu Gratis de mini-training 'Winnen met Solliciteren'
Vul hieronder je naam in en krijg direct toegang
Je gegevens zijn 100% veilig

Reactie plaatsen